Sosyal Kaygı
Sosyal kaygı, sıklıkla insanların sosyal ortamlar...
Depresyon tedavisi için öncelikle hastanın depresyon seviyesinin öğrenilmesi gerekmektedir. Bunun içinde ilk olarak hastaya detaylı bir muayene yapılmakta ve hisleri anlaşılmaktadır. Depresyon hastalarından bazılarına ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Bazen de terapi yöntemine başvurulmaktadır. Her iki tedavi yönteminin uygulandığı durumlarda meydana gelebilmektedir. Böylelikle hastaların iyileşme süreci başlatılmaktadır. Çok uzun ya da kısa süre içerisinde tedavi gerçekleştirilebilmektedir. Tedavinin süreci tamamen hastanın durumuna bağlı olarak değişim göstermektedir.
Bu dönemde hastaların da kendileri için çabaları gerekmektedir. Böylelikle hızlı bir iyileşme süreci geçekleştirilebilmektedir. Depresyonun farklı çeşitleri de bulunmaktadır. Dönemsel ya da uzun süreli olarak meydana gelebilmektedir. Bunun anlaşılması içinde hastanın durumunun gidişatı öğrenilmekte ve sorunun neden kaynaklandığı tespit edilmektedir.
Depresyon, bireylerin kendini iyi hissetmediği, psikolojik anlamda yıprandığı, çok uzun süre devam edebilen bir sorundur. Motivasyon eksikliği, değersizlik, yetersizlik gibi hisler ile karşı karşıya kalınabilmektedir. Bazen bireyler bu durumdan kurtulamayacağını da düşünebilmektedir. Ancak doğru bir tedavi yöntemi ile birlikte iyileşme gerçekleştirilebilmektedir.
Birey artık eskiden severek yaptığı işlerden zevk almamakta, çevresinden uzaklaşmakta ve kendini suçlu, mutsuz ve yalnız hissetmeye başlamaktadır. Ciddi sonuçların oluşmasına neden olabilen bir durum olduğundan dolayı doğru bir şekilde tedavi edilmesi ve tedavinin erken dönemde gerçekleştirilmesi büyük bir öneme sahiptir.
Depresyon nedenleri şu şekilde sıralanmaktadır;
Depresyon belirtileri arasında şunlar yer almaktadır;
İlk muayene esnasında hastanın düşünceleri, hisleri, neler yaşadığının öğrenilmesi gerekmektedir. Hastanın anlattıklarına ve yaşadıklarına bağlı olarak tanı konulabilmektedir. Aynı zamanda bu duruma neyin neden olduğunun öğrenilmesi de büyük bir öneme sahiptir. Depresyonun kaynağı öğrenilerek de güzel bir ilerleme sağlanabilmektedir. Çünkü soruna yönelik bir tedavi uygulanabilmektedir.
Hastanın durumunun ne seviyede olduğunun öğrenilmesi de büyük öneme sahiptir. Zaten hastanın anlattığı durumlara bağlı olarak bu seviye belirlenebilmektedir. Böylelikle nasıl bir yol çizileceği planlanmaktadır.
Tedavi yöntemleri arasında ilaç ve psikoterapi yer almaktadır. Yalnızca birinin uygulanabileceği gibi bazen de her ikisi uygulanmaktadır. Tedavi sürecinde hastanın nasıl bir ilerleme gösterdiği öğrenilmektedir. Bazı hastaların tedavileri ciddi bir süreci kapsayabilmektedir. Oldukça uzun süre devam etmekte ve ilerleme çok yavaş bir şekilde gerçekleşmektedir. Ancak bazı hastalarda ise kısa sürede gerçekleşebilmektedir.
Erken dönemde tedavinin gerçekleştirilmesi daha hızlı bir iyileşmeye neden olmaktadır. Bundan dolayı durum fark edildiğinde tedavisinin uygulanması daha hızlı bir şekilde olumlu gelişmeler elde edilmesine olanak sağlamaktadır.