Psikolog Tavsiye

Image Description
psikolog-tavsiye

Değişen ve hızla dönüşen dünyada insanların yaşam tarzları, algılayış biçimleri ve ekonomik durumlarında birçok değişiklik yaşanmıştır. Kimi insanlar bu değişime ayak uyduramamaktadır.

 

Aynı zamanda iş, okul ve aile içerisindeki sorumluluklarını yerine getirmekte zorlanmakta ve çevresindeki diğer insanlarla iletişim kurmakta güçlük çekmektedir. Bu nedenle profesyonel yardıma ihtiyaç duyabilmektedir.

neden-psikologa-basvurmalisiniz

psikolog-nedir

 

İnsanların psikolojik yardım almalarının birden fazla nedeni olabilmektedir. Bu problemlerin en sık rastlanılanları şu şekildedir; 

  • Duygu durum bozuklukları
  • Kişilik bozuklukları
  • Cinsel problemler
  • Yeme bozuklukları
  • Depresyon
  • Anksiyete
  • Sosyal fobiler
  • Travma sonrasında yaşanılan stres bozuklukları

Psikolojik problemler yaşayan insanlar çoğu kez kime ve nereye başvuracakları konusunda zorluk yaşamaktadır. Profesyonel yardım almaya karar verdiklerinde hangi psikoloğa başvurmaları gerektiği konusunda kararsız kalmaktadır. Aynı zamanda çevresindeki kişilerin tavsiye ettikleri psikologlara başvuran hastalar ise problemin uzmanlık alanına hakim psikologlar tercih etmedikleri için verimli bir terapi süreci yaşayamamaktadır. Bu nedenle şikayet, belirtilerden yola çıkarak nitelikli bir araştırma sonucunda doğru psikolojik danışmana ulaşılabilmektedir. 

Probleme yönelik bir psikoloğa danışıldığı taktirde güven ortamı çok daha rahat bir şekilde oluşturulacak ve terapi süreci çok daha konforlu geçecektir. Aynı zamanda psikolojik danışmanın verdiği egzersiz ve ev çalışmalarının aksatılmaması da yaşanılan problemin çözümünün hızlandırılmasında etkendir. 

Günümüzde birçok kişi uzmanlık eğitimi almadan terapi gerçekleştirmektedir. Bu durum toplumun psikolojik sağlığı açısından oldukça tehlikelidir. Danışacağınız psikoloğın aldığı eğitimi ve uzmanlık alanını mutlaka sorgulamanızı önermekteyiz. 

Neden Psikologa Başvurmalısınız?

Günümüzde pek çok insan psikolojik açıdan birtakım zorluklar yaşamaktadır. Bu süreçte psikoloğa başvurmaktan çekinmekte ya da psikoloğa danıştığının bilinmesini istememektedir. Ancak; bugün gerek toplum yapısı gerekse de evrensel olarak yaşam tarzının çok farklı şekilde evrilmesi, insanlarda karar verme zorlukları, bunalımlar, empati kurma yoksunluğu ve çok daha ciddi problemlere yol açabilmektedir. Bu nedenle de günümüzde her insanın terapi sürecine dahil olması ve yaşam içerisindeki dönüm noktalarından çok daha nitelikli bir şekilde geçmesi sağlanmalıdır. 

  • Çevredeki insanlar ile çok daha güçlü iletişim kurabilmek
  • Empati yeteneğini geliştirmek
  • Hayatınızda olumlu dönüşümler yaşamak ve bu dönüşümlere neden olacak kararlar vermek
  • Sorunların çözümünde güçlü ve kararlı bir bakış açısına sahip olmak
  • Yaşam içerisine karşılaşılabilecek travmalarda (ölüm, boşanma, iflas gibi) sorunlar ile başa çıkabilmek
  • Hedeflere ulaşabilmek ve yeni hedefler oluşturmak 

Bu durumlarda alanında tecrübeli bir uzman psikologa başvurabilirsiniz. 

psikolog-secimi-nasil-olmalidir

psikolog-secimi-nasil-yapilir

  

Psikolog Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Psikolog arayışında olan kişiler genellikle çevresindeki insanların tavsiyeleri üzerine bir psikologa başvurmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki; güçlü ve istikrarlı bir şekilde iletişim kurabilecek psikologa başvurulmalıdır. Psikolog danışmanın ikna etme, etkilikeme ya da karar verme sürecinde akıl verme gibi misyonları bulunmamaktadır. Ancak bu süreçlerde profeysonel ve bilimsel yöntemler ile yol göstermektedir.